4. a 5. kolo ligy - 04.12.2010

12.12.2010 18:32

V sobotu 4.12.2010 jsme odehráli v Sedlčanech další dvě utkání, která přinesla mnohá překvapení, které nikdo nečekal.

 

První utkání jsme hráli s „divokejma kočičkama“ (FbK Wildcats Praha B). Utkání pro nás začalo velice nemile a hned v první minutě byl vyloučen Vítek na dvě minuty. Přísnost rozhodčích se projevila o další minutu později a po dvou minutách utkání už jsme hráli oslabení 3 proti 5. Naše výborná statistika 0 obdržených gólu v oslabení ovšem během chvíle byla pošpiněna, když jsme 1 vteřinu před návratem Vítka z trestné lavice inkasovali první gól v utkání. Poté jsme v první třetině inkasovali ještě dvakrát. Za stavu 3:0 pro našeho soupeře, jsme v závěru první třetiny také hráli přesilovou hru a to po faulu před brankou soupeře, po kterém bylo nařízeno i trestné střílení. Toho se ujmul Olda, jel ho velice zkušeně a jeho klička málem vyšla, ale gólman to se štěstím chytil. Ve druhé třetině se neodehrálo nic zajímavého a tak jsme po dvou třetinách stále drželi nadějný stav 0:3. Ve třetí třetině jsme opět nezačali dobře a po dvou minutách hry jsme opět hráli v oslabení, protože se nevydařilo střídání a bylo nás na hřišti šest. V tomto oslabení jsme inkasovali čtvrtý gól. Poté jsme dostali další dva góly a v závěru utkání jsme inkasovali ještě po sedmé a to z trestného střílení. A tak jsme ve čtvrtém utkání prohráli 7:0 a připsali si do statistik celkem 8 trestných minut.

Před druhým utkáním se vydala většina týmu na oběd do hospůdky a po obědě pěšky k Tomášově babičce na kávu.

Do druhého utkání proti Pragsport jsme vstoupili povzbuzeni kofeinem a plní nových sil. Před utkáním jsme byli trochu zaskočeni počtem hráčů soupeře, kterých bylo 14, ale během utkání z nás nervozita úplně opadla a předvedli jsme neuvěřitelný výkon. Do zápasu jsme vstoupili výborně a v čase 5:00 vstřelil Kuba první branku utkání a vedli jsme 1:0. V závěru první třetiny jsme náš těsný náskok uhlídali a tak jsme byli po první třetině mile překvapeni a nabuzeni do zbylých dvou třetin. Ve druhé třetině jsme odehráli jednu přesilovou hru, ve které se nám ovšem nepovedlo vstřelit branku. Ovšem v závěru druhé třetiny poslal Vítek Libora do rychlého brejku a ten zdálky se štěstím zakončil a vedli jsme už 2:0, což pro nás bylo něco neuvěřitelného. Svůj náskok jsme do konce třetiny uhlídali a před začátkem třetí třetiny jsme začínali věřit v zázrak. Naneštěstí naše nejhorší obavy se vyplnily hned po 30 vteřinách a soupeř naše usnutí na vavřínech potrestal a snížil na rozdíl jedné branky. O dalších pět minut později se soupeři podařilo využít přesilovku a tak bylo srovnáno 2:2. V polovině zápasu nám soupeř zasadil další ránu a otočil zápas ve svůj prospěch. V tu chvíli to bylo 2:3 a my jsme přestávali věřit v to, že získáme první bod. Zdálo se, že tak dobře rozehraný zápas máme ztracený. Ihned po inkasování třetího gólu jsme si vzali time out na vydýchání se a uklidnění hry a to se nám vyplatilo a v čase 32:57 Kuba svým druhým gólem v utkání srovnal v přesilové hře na 3:3 a naše naděje opět ožily. Ty dvě nebo tři desítky diváků na tribuně nás začali povzbuzovat a při vyrovnání na 3:3 nám dokonce tleskali což jsme vůbec nikdo nečekal. Komunikace se najednou v týmu zlepšila o 1 000% a v představě zisku prvního bodu jsme se začali povzbuzovat. Necelou minutu a půl před koncem utkání ovšem opět udeřil soupeř a zvrátil vedení na svou stranu.  Už jsme neměli co ztratit a tak na pokyn kapitána Libora šel Adam za stavu 3:4 v době kdy zbývala do konce utkání jedna minuta na střídačku a hráli jsme v šesti bez brankáře. Nikdo nečekal, že se stane zázrak, ale on se stal. Nováček v týmu Jarda vstřelil 43 vteřin před koncem utkání náš čtvrtý gól a bylo opět srovnáno. Posledních pár vteřin bylo infarktových a nikomu už nezbývaly síly a tak utkání skončilo 4:4 a my jsme získali první bod v historii. Radost nás zaplavila jako vlna tsunami a ještě ji umocnili diváci, kteří nám tleskali ve stoje. Byl to nejlepší výkon, který jsme kdy předvedli a remíza byla zasloužená. Tento bod znamená historický úspěch a to i proto, že jsme se z 10. místa vyhoupli na místo 8.

Další utkání nás čekají 22. ledna v Radlicích a to proti „červíkům“ (F.C. Vorms Praha B), kteří jsou poslední bez jediného bodu, a proti FbK 1996 Příbram.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.